Classificació dels campionats

Per parlar i debatre sobre els campionats online.
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 733
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 08 gen. 2020, 12:09

Bones,

Per casualitat he entrat per veure com va anar el campionat de reis enunciat al web però no he vist o no n'he sabut trobar els resultats. Així que he mirat els de l'últim campionat que està apuntat, el del dia 29-12-2019.

No acabo de veure clara la manera de determinar-ne el campió.
Segons les mateixes normes de Butinet pel que fa a l'ordre de classificació pels campinats Online, el tercer punt resa que desempatarà el que tingui major diferència de punts a les partides que hagin jugat entre elles (referint-se a les parelles empatades).
I parla de partides, de totes les partides doncs que hagin jugat les mateixes parelles entre si. No parla només de la diferència aconseguida a l'última partida.

Doncs bé, els resultats donen vencedora la parella delatorre-charli46 i la parella miko-jgarcia2 queda segona.

Si no vaig errat, aquestes dues parelles s'enfronten a la ronda 2 i guanya la parella miko-jgarcia2 per 55 punts de diferència (52-107).
Finalment, s'enfronten també a l'última partida i llavors guanya la parella delatorre-charli46 però per tan sols 35 punts (102-67).
Per tant, la diferència a favor de la parella miko-jgarcia2 és de 20 punts al seu favor i, tot i així, queda segona.
A sobre i encara que ja sabem que Butinet només aplica aquesta norma per desempatar si les parelles no han jugat entre elles, la diferència global de punts a favor també la té favorable (de 50 punts) aquesta parella que ha quedat en segona posició. Curiosament, també té més punts a favor (cinquè punt de la normativa que no caldria arribar-hi).

En definitiva, o bé les parts es van posar d'acord en donar per vencedora la parella que guanyés l'última partida, o bé el programa no segueix les seves pròpies normes i va donar com a guanyadora la parella que va guanyar l'última partida.

Com a curiositat, la diferència de punts global només entra quan les parelles no s'hagin enfrontat. També podria passar que ho haguessin fet i la diferència fos la mateixa, o sigui de 0 punts. Llavors no entraria en joc aquest quart punt de la normativa que parla de la diferència de punts global i passaríem al cinquè. Poser una mica "injust" o almenys no seguiria l'esperit que se suposa que pretén desprendre aquesta normativa. Això que ho valori el creador.

Només he mirat aquest campionat i d'aquest, només els dos primers classificats. Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2238
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: Carles » 10 gen. 2020, 22:22

Has de seleccionar l'any al quadre de dalt:
http://www.butinet.cat/index.php?pagina ... e&any=2020

He revisat el campionat que dius, i tens raó, el programa no ho ha fet bé, ho arreglo!

Mersi!

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 733
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 12 gen. 2020, 08:46

Bones,

Sí, veig que per defecte surt el 2019.

Pel que fa a la programació, el programa fa el que li ha manat el programador. I mirant l'última pàgina dels campionats del 2019 només els campionats empatats amb 6 participants (perquè faciliten l'empat) hi ha altres casos que donen per guanyador a qui no ho és. No ho és seguint les normes del Butinet. Per exemple:

26-11-2019, es dóna per vencedors a la parella vencer-tofonaire quan ho havien de ser merche-almogaver55 per 61 punts de diferència.

13-10-19, es dóna la circumstància apuntada en l'anterior post. Segons les normes de Butinet haurien d'haver guanyat jgarcia2-Camus66 i no pas cuca-plou. És el que deia que potser l'esperit era un però la norma escrita ho plasmava d'una altra manera. Aquestes dues parelles només s'enfronten un cop, a la primera ronda. I curiosament queden empatats (diferència de punts doncs 0). En aquest cas i pel que veig, el programa agafa els punts globals per desfer l'empat quan no ho hauria de fer perquè el punt 4 de la normativa butinet diu que només es miraran els punts globals quan les parelles no s'hangin enfrontat. I sí que ho han fet a la primera ronda. Per tant, en cas d'empat hauria de regir el punt 5 que té en compte els punts a favor. Així doncs, si mirem els punts a favor, la parella jgarcia2-Camus66 hauria d'haver quedat primera perquè en té 29 més que l'altra (cuca-plou). Pensava que seria difícil trobar un cas com aquest, i ves per on, a la mateixa pàgina de la llista hi surt. Casualitats.

3-9-19, es dóna per vencedora la parella brian-merche quan ho havia de ser la parella Ausa-cantonienc.
Aquestes parelles s'enfronten a la ronda 2 guanyant per 27 punts la parella Ausa-cantonienc i perden per només 19 punts a l'última ronda.
Per tant, són o haurien de ser vencedors per 8 punts de diferència.

21-8-19, aquí es dóna un triple empat, per tant la cosa es complica una miqueta més. Tot i això no ho és gaire, simplement cal veure si han jugat el mateix número de partides entre totes les parelles. I resulta que sí, que només n'han jugat una i prou, i tots n'han guanyat una. Per tant, es va a buscar o s'hauria d'anar a buscar el global de punts entre les 3 parelles.
Ronda 1, marta65-almogaver55 0 vs canelo-nelson 112.
Ronda 2, no s'enfronten entre si.
Ronda 3, PITUSIN-tofonaire 52 vs marta65-almogaver55 70
Ronda 4, no s'enfronten entre si.
Ronda 5, canelo-nelson 49 vs PITUSIN-tofonaire52 116.
En definitiva, la parella marta65-almogaver55 obtenen (-164 + 70 = -94 punts)
canelo-nelson obtenen (+112 - 67 = +45)
PITUSIN-tofonaire (-18 + 67 = +49)
Aquí el programa sí que ho ha fet bé però no sabria dir si ho ha fet correctament o simplement ha classificat les parelles segons el global de punts general i no pas pel particular. Digueu-me agoserat però jo diria que ha agafat aquesta última opció i el resultat ha estat, en aquest cas, el mateix. Només caldria remenar una miqueta i segur que podem trobar algun exemple que ho demostri. Jo penso que ha agafat els punts globals quan, recordem, tampoc ho hauria de fer perquè segons les normes només s'ha de fer quan no s'han enfrontat, i no és el cas. És a dir, penso que s'equivoca doblement i llavors l'encerta, ja, ja.

Per avui em quedo aquí, ja seguiré buscant més endavant si em queden ganes però a aquest ritme segurament hi ha més d'un centenar de campions que no ho haurien de ser, el mateix nombre que sí que ho haurien de ser i moltes altres posicions que haurien de canviar. No cal repassar i canviar els centenars d'errors existents però sí que caldria tenir-ho en compte per a un futur.

En definitiva, penso que el programa no compleix la normativa escrita del mateix butinet. Penso que simplement dóna per vencedor el que guanya l'última partida, sense tenir en compte els enfrontaments anteriors. Tampoc aplica bé els punts 4 i 5 d'aquesta normativa. Aquest últim extrem penso que és més per un mal redactat d'aquesta norma.
Penso que només queden dues opcions, o bé es canvia la normativa, o bé es canvia la programació. O bé les dues. Sembla evident que ara mateix hi ha una clara discordança.

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 733
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 15 gen. 2020, 11:26

Bones,

La demostració que el programa no aplica bé el punt 3 de la normativa en cas de tres o més parelles empatades la podem trobar al campionat del 16-06-19.
En aquest campionat hi ha un empat a 3 partides guanyades a la que podríem dir seria la segona posició. I el programa classifica per davant la parella Ausa-ami08, després man-jesús65 i finalment jgarcia2-cantonienc quan l'ordre correcte segons el punt 3 de la normativa del Butinet hauria d'haver estat primer la parella Ausa-ami08 però després jgarcia2-cantonienc i en últim lloc la parella man-jesús65.

Ronda1- No s'enfronten.
Ronda2- jgarcia-cantonienc 32 vs man-jesus65 109
Ronda3- jgarcia-cantonienc 101 vs Ausa-ami08 40
Ronda4- No s'enfronten.
Ronda5. Ausa-ami08 102 vs man-jesus65 0

S'enfronten tots contra tots un sol cop. Guanyen una partida cada parella.
Ausa-ami08 obtenen +41 punts a favor (-61+102)
jgarcia-cantonienc - 16 punts (-77+61)
man-jesus65 -25 punts (+77-102)

I com era d'esperar, el programa no fa cas al punt 3 de la normativa que diu es tindrà en compte la major diferència de punts a les partides que hagin jugat entre les parelles empatades. Aquí, com em temia, va a buscar el punt 4 que tracta sobre la diferència de punts global, tot i que, recordem, sí que han jugat entre elles. És a dir, aplica el punt 4 de la normativa tot i que el mateix punt diu que només s'aplicarà si les parelles no han jugat entre elles.

El que sí que fa el programa en cas d'empat de més de dues parelles és tenir en compte les partides guanyades entre aquestes parelles i classifica les parelles empatades depenent de qui n'ha guanyat més. Això ho podem veure als campionats 28-05-19 i 26-03-19.

El que no fa és, en cas d'empat a partides particulars guanyades, comptar els punts particulars que han guanyat o perdut entre les parelles empatades tal i com resa el punt 3 de la normativa. Va directament al punt següent de la norma (punt 4) per determinar-ne la classificació (la diferència de punts global).

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 733
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 21 gen. 2020, 17:05

Bones,

Carles, veig que la cosa continua igual. El penúltim campionat, el del dia 15-01-2020 es dóna per guanyadora la parella jesus65-Nelson quan ho hauria de ser la parella gemika-tofonaire

Aquestes parelles s'enfronten a les següents rondes:
Ronda 1: jesus-Nelson 0 vs gemika-tofonaire 133
Ronda 5: jesus-Nelson 123 vs gemika-tofonaire 30
Empat a partides guanyades. La parella jesus-Nelson obté 121 punts a favor i la parella gemika-tofonaire 151. Cal recordar que la màxima puntuació possible en una sola partida és de 121 punts. Per tant, la parella gemika-tofonaire té 30 punts a favor seu.

El programa, com sempre, té en compte només l'última partida jugada entre aquestes dues parelles (ronda 5) i dóna per vencedora del campionat la parella que l'ha guanyada. En aquest cas, l'equivocada.

Carles, si et fa mandra canviar el programa, amb la poca participació que hi ha, sempre pots canviar manualment les posicions però, si també te'n fa, pots canviar la norma i posar alguna cosa així com: "en cas d'haver-hi dues parelles empatades quedarà primera la que hagi guanyat l'última partida (encara que només sigui per un punt)".

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 733
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 21 gen. 2020, 17:37

Bones,

Encara que m'hagi pres alguna llicència com el punt 5, penso que el Carles i el seu programa voldria aplicar la normativa següent:

ORDRE DE LA CLASSIFICACIÓ

Els criteris per determinar qui queda per davant en la classificació per ordre de prelació són els següents:

1.- Qui guanyi més partides.
2.- Qui tingui millor puntuació particular.
3.- Qui obtingui millor diferència de punts total o general.
4.- Qui tingui més punts totals a favor.
5.- Qui s'hagi inscrit primer al campionat.

1.- Qui guanyi més partides.
En primer lloc, el nombre de partides guanyades en determinarà la classificació.
Els empats compten com a mig punt de partida o mitja partida guanyada.

2.- Qui tingui millor puntuació particular.
Aquí cal diferenciar dos supòsits:

  2.1.- Si l'empat és només entre dues parelles.
  Llavors es tindran en compte per determinar-ne el millor classificat, per ordre d'importància, els punts següents:
  2.1.1.- Qui hagi guanyat més partides.
  2.1.2.- Qui tingui major diferència a favor seu dels punts obtinguts en aquestes partides.

  2.2.- Si l'empat és entre tres o més parelles.
  Particularment i perquè s'entengui seria el fet que aquestes parelles empatades haguessin realitzat una petita lliga perfecta dins del mateix campionat. És a dir, perquè es doni aquest fet és necessari en primer lloc que es compleixin els requisits següents:
  2.2.1.- Que totes les parelles s'hagin enfrontat entre elles.
  2.2.2.- Que s'hagin enfrontat el mateix nombre de vegades.
  En cas que es compleixin aquests dos requisits, llavors es tindran en compte els criteris establerts en el punt 2.1 per tal de determinar-ne la classificació.
  Si no es compleixen aquests dos requisits, es passarà automàticament al punt 3.

3.- Qui obtingui millor diferència de punts total o general.
Qui obtingui millor diferència de punts a favor (o menor en contra) al llarg de tot el campionat.
Se sumaran els punts a favor de totes les partides apuntades (recordar que la incompareixença atorga 51 punts a favor i cap en contra) i es restaran els punts en contra d'aquestes mateixes partides. El resultat obtingut serà la diferència de puntuació total o general.

4.- Qui tingui més punts totals a favor.
Aquí només es farà el primer pas del punt anterior. És a dir, només se sumaran els punts a favor de totes les partides apuntades del campionat.
El resultat obtingut seran els punts totals o generals a favor.

5.- Qui s'hagi inscrit primer al campionat.
Per rigorós ordre d'inscripció. Qui s'hagi inscrit primer tindrà preferència sobre els següents. Quedarà plasmat d'antuvi a la llista d'inscrits. En aquest cas tan residual es primaria la puntualitat i seria una clàusula de tancament.


Torna a “Campionats Online”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 9 visitants

cron